Yatırım Yapılması Şartıyla Vatandaşlık Veren Ülkeler ve Koşulları

  • Anasayfa
  • Yatırım Yapılması Şartıyla Vatandaşlık Veren Ülkeler ve Koşulları
Yatırım Yapılması Şartıyla Vatandaşlık Veren Ülkeler ve Koşulları

Yatırım Yapılması Şartıyla Vatandaşlık Veren Ülkeler ve Koşulları

Yurt dışında yaşamak ve vatandaşlık alabilmek özellikle son dönemlerde çok popüler ve birçok insanın hayali. Ülkelerin yabancılara vatandaşlık vermek için; ev almak,yatırım yapmak, bağışta bulunmak gibi bazı şartları var elbette. Hangi ülkenin hangi şart ve koşullarda vatandaşlık hakkı tanıdığını sizler için derledik.

ABD; Yaklaşık 585 bin dolarlık nakitiniz varsa Amerka’dan vatandaşlık alabiliyorsunuz. Bunun 500 bin dolarlık kısmı yatırım ve geri kalanı masraf oluyor.
Tek bir başvuru ile tüm aile, yani baba, anne ve 21 yaşından küçük tüm evlenmemiş çocuklar Green Card sahibi oluyor.

İNGİLTERE; İngiltere’de faaliyet gösteren İngiliz şirketlerine veya İngiltere hazine bonosuna, en az 2 milyon ile 10 milyon sterlin arasında yatırım gerçekleştirmek gerekiyor.
Sürekli oturum almak için 3 ile 5 yıl arasında ülkede ikamet etmeli ve İngiltere’de kayıtlı bir banka hesabına sahip olmalıdır.

İRLANDA; İrlanda Hükümeti oturum izni vermek için yabancı yatırımcılara 400 bin Euro değerinde bir gayrimenkul satın alma şartı koşuyor.

MALTA; Malta’da vatandaşlık alabilmek için 789 bin dolar değerinde Ulusal Kalkınma Fonu’na bağış
yapmak ve ülkede 410 bin dolarlık mal varlığına sahip olmak yeterli. Veya  en az 350 bin Euro değerinde ev satın alarak vatandaşı olabilirsiniz.

AVUSTRALYA; Ülkede 1 milyon dolarlık yatırım yapma ve yaklaşık 2 milyon dolar değerinde mal varlığına sahip olma koşuluyla vatandaşlık ve oturum izni alınabiliyor.

KANADA; Kanada hükümeti 2014’de para karşılığında ülkeye göç etme prosedürüne son verdi. Fakat bir girişimci “start-up” tarzı yatırım yaptığında Kanada’dan vatandaşlık alabiliyor.

TAYLAND; Turizmin merkezlerinden olan Asya ülkesinde ‘elit oturumu’ olarak da bilinen, yılda 3 bin ile 4 bin dolarlık lüks tüketimde bulunarak ya da mal varlığına sahip olarak 20 yılın sonunda vatandaşlık alınabiliyor.

BULGARİSTAN; Bulgaristan’da 594 bin dolar ödeyerek bir yıllık oturum izni almak mümkün. Bu şekilde üç yıl arka arkaya alınan oturum izninden sonra “hızlı prosedürle” vatandaşlık alınabiliyor.

İSPANYA; 585 bin dolarlık mal varlığı ve ülkede 10 yıl ikamet etme karşılığında vatandaş olabiliyor. 

YUNANİSTAN; 292 bin dolarlık mal varlığı ya da 409 bin ila 585 bin dolar değerinde ticari mal varlığına sahipseniz eğer Yunanistan vatandaşı olabiliyorsunuz.